De bewegende Box Blisb

U zal het monstertje op de blog al zijn tegen gekomen. Blisb is een monstertje dat heel graag beweegt. Maar vooral alles via beweging leert. Blisb is de rode draad doorheen de box. Hij zal op de fiches uitleggen aan u/de kinderen hoe ze de activiteit moeten uitvoeren. Het is belangrijk om hem (de knuffel vindt u in de box) zoveel mogelijk te betrekken tijdens de activiteiten.

In de box vind je een dagboek. Hier legt Blisb op een speelse manier aan de leerlingen uit hoe zijn wereld eruitziet en waarom het belangrijk is om bewegend te leren. Zeker een aanrader om de leerlingen dit te laten lezen.

Verder in deze handleiding lichten we nog toe hoe u Blisb nog meer kan laten leven in de klas. Zo kunnen de leerlingen zelf thuis aan bewegend leren doen.

We vertellen u verder wat u in de bewegende box van Blisb kan vinden.

In de blauwe box zitten activiteiten voor rekenen en in de roze box zitten activiteiten voor taal. In elke box vindt u een map met fiches. Deze map werd nog eens verdeeld met tussenbladen per domein. Zodat u meteen de fiche vindt die u nodig heeft. Een grote must aan onze activiteiten is dat we rekening hebben gehouden met elk kind als individu. Waar mogelijk hebben we ervoor gezorgd dat er plaats is om te  differentiëren tijdens deze activiteiten. Deze activiteiten kunt u in verschillende lessen gebruiken met kleine aanpassingen. Verder vindt u een overzicht welke activiteiten per domein te vinden zijn.

U neemt de fiche uit de map die aansluit bij uw les. Op de fiches vindt u de activiteit, materiaal, tijd, doelen, leerinhouden, leerplannen,… We willen ervoor zorgen dat het geen extra last wordt voor de leerkrachten om deze activiteiten uit te voeren maar een plezier om er mee aan de slag te gaan.

Het materiaal is zo gemaakt dat u dit voor meerdere acitiviteiten kunt gebruiken. Bij sommige activiteiten moeten er nog bewerkingen, letters,… op bordjes geschreven worden maar dit kan u laten doen door de leerlingen die sneller klaar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s